Konsolosluk İşlemlerinde İstenen Belgeler, 22.01.2024

Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi, tüm konsolosluk işlemlerini www.konsolosluk.gov.tr üzerinden alınan randevularla gerçekleştirmektedir.

Vatandaşlarımızın her türlü işlem, bilgi, belge ve yapılması gerekenler hakkında olabilecek soru ve taleplerini Büyükelçiliğimize ait embassy.warsaw@mfa.gov.tr adresine mesaj göndererek temin etmeleri mümkündür.

ASKERLİK ERTELEME

Öğrenci askerlik sevk tehir işlemleri:

Öğrencilerimizin, “özel öğrenci tanıma” işlemleri ve öğrenciliğe bağlı askerlik sevk tehir işlemleri, 1 Nisan 2022 tarihi itibariyle Eğitim Müşavirliğimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Konu hakkında Eğitim Müşavirliğimizin “varsova.meb.gov.tr” sayfasından bilgi temin etmek mümkündür.

Çalışma üzerine askerlik hizmeti sevk tehir işlemi için gerekli belgeler:

- T.C. Kimlik kartının aslı ve fotokopisi,

- Oturum kartının ve/ya Çalışma izninin aslı ve fotokopisi

- İşçiler için çalışmakta olunan şirket ile yapılmış iş sözleşmesinin aslı ve fotokopisi

- İşveren statüsünde başvuru yapacaklar için şirket belgesi (KRS veya Wypis Ewidencji Dzialnosc Gospodarczy) fotokopisi

- Kullanılmakta olan pasaportun işlem görmüş bütün sayfalarının fotokopisi,

- 2 adet vesikalık fotoğraf (3,5x4 cm)

Çalışma üzerine askerlik erteleme işlemi yaptırmak isteyen başvuru sahibinin, Polonya’da aktif lisans/yüksek lisans öğrencisi ise çalışma izni yerine öğrenci belgesini (güncel tarihli, ıslak imzalı olmalıdır ve üzerinde öğrenime başlangıç ve bitiş tarihleri gün/ay/yıl şeklinde yazılı olmalıdır); mezun olmuş ise diploma örneğini ibraz etmesi gerekmektedir.

Aile birleşimi ile yapılan askerlik tecilleri:

Aile birleşimi kapsamında askerlik sevk tehir başvurusu, evlilik tarihinden itibaren azami bir yıl için yapılabilmektedir. Bir yıl sonra, aile birleşimi kapsamında askerlik erteleme hakkı sona ermektedir. Bu işlemin yapılabilmesi için evliliğin ülkemiz makamlarında tescil edilmiş olması ve aşağıda yazılı belgelerle başvuru yapılması gerekmektedir.

Aile Birleşimi askerlik hizmeti sevk tehir işlemi için gerekli belgeler:

  • T.C. Kimlik kartının aslı ve fotokopisi,
  • Oturum kartının (veya vize) aslı ve fotokopisi
  • Kullanılmakta olan pasaportun işlem görmüş bütün sayfalarının fotokopisi,
  • İki adet vesikalık fotoğraf
  • Öğrenci olanlar için öğrenci belgesi, çalışanlar için iş sözleşmesi fotokopisi
  • Dövizle askerlik işlemleri için gerekli şartlar:

    Her ne sebeple olursa olsun yurt içinde geçirilen süreler HARİÇ olmak üzere;

    Oturma ve çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren sıfatıyla veya herhangi bir meslek ya da sanatı icra ederek en az toplam 1095 gün süreyle yabancı ülkede bulunmak.

    (Bahsigeçen 1095 günlük süreyi kapsayacak şekilde) Sunulması gereken belgeler:

    - 1095 günü kapsayacak şekilde kullanılmış pasaport/pasaportları ve işlem görmüş bütün sayfalarının fotokopisi,

    - T.C. Nüfus Cüzdanı ve fotokopisi,

    - 1095 günü kapsayacak şekilde Polonya makamlarından alınmış olunan çalışma izinleri ve fotokopisi, çalışma izni olmayan vatandaşların çalışma iznine ihtiyaçlarının olmamasını gerektiren belgeleri (Polonya vatandaşı ile evli olmak, Polonya vatandaşı olmak, Polonya’da süresiz oturum sahibi olmak, Polonya’da lisans üstü eğitim görmek ya da mezun olmak vs.),

    - 1095 günü kapsayacak şekilde çalışılmış ve çalışmakta olduğu şirket/şirketler ile yaptığı iş sözleşmeleri (swiadectwo Pracy) ve bir adet fotokopisi

    - 1095 günü kapsayacak şekilde Oturum kartları (ya da oturum kartları kararları) ve fotokopisi, yoksa gerektirmeyen belgesi (Vize vs.)

    - 1095 günü kapsayacak şekilde vatandaşımız adına sigorta primlerinin ödendiğine dair Polonya Sigorta Kurumu olan ZUS’tan (Zaswiadczenie o Zgloszeniu do Obowiazkowych Ubezpieczen) alınan belge,

    - 2024 yılı ilk altı aylık süre için belirlenmiş olan meblağ yaklaşık 6.000,00 Euro + 200 PLN’dir (Dövizle askerlik ödemesi MSB tarafından günlük kura göre belirlenmekte, başvuru gününe göre değişiklik göstermektedir).

    - İki adet biyometrik fotoğraf.

    - Uzaktan eğitim tamamlanmış olması gerekmektedir. (*)

    * Millî Savunma Bakanlığı sayfası üzerinde dövizle askerlik uzaktan eğitim programının başvuru öncesinde tamamlanması gerekmektedir

    Başvuru için www.konsolosluk.gov.tr internet sayfasından sabah 09:00-10:00 arasında bir saat için randevu alınması önem arzetmektedir. Sözkonusu ödeme tutarı, Merkez Bankasının günlük kurları üzerinden MSB tarafından belirlenmekte ve bu tutar Türkiye saatiyle 15.00’te kadar geçerli olmaktadır. Başvurunun kabul edilebilmesi ve başvuru sahibinin hak kaybına uğramaması için ödemenin aynı gün içinde belirtilen saatten önce hesaba yatırılmış olması gerekmektedir.

    Yukarıda yazılı belgelerle randevu gün ve saatinde Konsolosluk Şubemize müracaat yapılması beklenmektedir. Başvuru şartlarının yerine getirilmiş olduğunun teyidi sonrasında yönlendirileceğiniz banka şubesinde (Santander Bank) bulunan Büyükelçiliğimiz Dövizle Askerlik Bedeli Euro hesabımıza paranın nakit olarak yatırılması gerekmektedir. Bankaya ödeme yapıldıktan sonra ödeme belgesinin Konsolosluk Şubemize ibrazı gerekmektedir.

    Dövizle askerlik hizmetinde gün hesaplaması yapılırken; çalışma sürelerinden Türkiye’de geçirilen günler düşülmektedir. Örneğin, çalışma süresi 1100 gün ve bu sürenin 100 günü Türkiye’de geçirilmiş ise 100 gün toplam süreden düşülmekte ve toplam çalışma süresi 1000 güne düşmektedir. Bu durumda 1095 günün tamamlanması için 95 gün daha gerekmektedir.

    Dövizle askerlik başvuruları konsolosluk şubelerince alınmakta, başvurunun sonuçlanması MSB tarafından yapılmaktadır. Bu süreç üç ay kadar sürebilmektedir.

    Çift Uyruklu (Polonya – Türkiye) statüsünde Askerlik Sevk Tehir Başvurusu için gerekli belgeler:

    - Doğum belgesi (akt urodzenia) aslı ve fotokopisi

    - T.C. kimlik kartının aslı ve iki adet fotokopisi

    - T.C. pasaportu aslı ve işlem görmüş sayfalarının iki adet fotokopisi

    - Polonya kimliği aslı ve iki adet fotokopisi

    - Polonya pasaportu aslı ve işlem görmüş sayfalarının iki adet fotokopisi

    - Öğrenci olanlar için öğrenci belgesi

    - Çalışanlar için iş sözleşmesi ve fotokopisi

    - İki adet vesikalık fotoğraf

    NOT: Bu statüde sevk tehir başvurusu yapılabilmesi için ikinci vatandaşlığın Türkiye nüfus kayıtlarına işlenmiş olması gerekmektedir.

    EVLİLİK TESCİLİ:

    Evlilik tescili için gerekli belgeler:

    Evlilik tescilinin 60 gün içinde yapılması yasal zorunluluktur. Bu çerçevede,

    - Evlilik belgesi ve fotokopisi,

    - Eşlerin T.C. Kimlik Kartlarının asılları ve iki adet fotokopisi.

    - Eşlerden biri yabancı uyruklu ise, yabancı uyruklu eşin Uluslararası (Çok dilli) doğum belgesi (daha önce evlenmiş boşanmış ise bu durum doğum belgesine yazdırılmalıdır),

    - Kadın Türk vatandaşıysa ve daha önceden evlenip boşanmışsa, boşanmanın kesinleşme tarihinden itibaren 300 gün dolmadan evlenmenin yapılmış olması halinde yetkili Türk Mahkemesince verilmiş iddet müddetinin (300 günlük bekleme süresi) kaldırıldığına ilişkin mahkeme kararı,

    - Kadının evlilik sonrası kullanacağı soyadını (Kızlık soyadı + Koca soyadı veya sadece Koca soyadı) belirten dilekçesi,

    - Kadın Türk vatandaşıysa ve evlilik soyadıyla birlikte önceki soyadını da taşımak istiyorsa, yeni soyadıyla birlikte kızlık soyadını taşıma isteğini içeren dilekçe.

    60 gün içinde yapılmayan evlilik tescili bildirimleri için yaklaşık 250 PLN tutarında (ceza miktarı günlük döviz kuruna göre hesaplanmaktadır) idari para cezası ödenmesi gerekmektedir. Bu tür başvurunun şahsen yapılması zorunludur. Evlilik tescili işlemlerinde 50 PLN Posta bedeli ücreti tahsil edilmektedir.

    ÖNEMLİ HATIRLATMA: Evlilik tarihi itibariyle 60 gün geçmemiş olan evlilik tescil işleminin posta yolu ile yapılması mümkündür. Bu durumda, yukarıda belirtilen belgelerin asılları ve ikişer adet fotokopileri birlikte kimliklerin fotokopileri yeterli olacaktır. Evlilik tarihi itibari ile 60 gün süre geçmiş olan başvurularda idari para cezası uygulanmakta olduğundan, posta ile gönderilen evrakın 60 gün dolmadan önce konsolosluk şubemize ulaşmış olması şarttır.Postayla yapılacak başvurularda, internet ortamından indirilen Evlilik Kayıt Formu ve Evlilik Tescil Formunun doldurulması ve 50 PLN posta ücretinin gönderilmesi gerekmektedir.

    Zarfın üzerine “Evlilik Tescili İçindir” ifadesinin yazılması işlemin öncelikli olduğunun anlaşılması için önem arzetmektedir.

    İki Türk vatandaşının Konsolosluk Şubesinde evlilik işlemi:

    Konsolosluk Şubelerinde evlenmek isteyen vatandaşlarımızın her ikisinin sadece “TÜRK” vatandaşı olması, başka bir ülkenin vatandaşlığına ikinci vatandaşlık dahi olsa sahip olmaması gerekmektedir. Aksi takdirde bu durumda olan vatandaşlarımızın nikah işlemleri Konsolosluk Şubelerinde yapılamamaktadır.

    İki Türk vatandaşının konsolosluk şubemizde nikah kıydırma taleplerini öncelikle e-posta yolu bildirmeleri ve nikah tarihi almaları gerekmektedir.

    Nikah tarihi belirlendikten sonra, nikahtan bir hafta önce aşağıda yazılı belgelerin öncelikle e-posta ekinde gönderilmesi, asıllarının ise nikah gününde elden teslim edilmesi gerekmektedir.

    Gerekli belgeler:

    - İki adet evlenme beyannamesi (Büyükelçiliğimizde de düzenlenebilmektedir),

    - Fotoğraflı T.C. Kimlik Belgesi ve iki adet fotokopisi,

    - Resmî veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarından alınacak sağlık raporu/resmi sağlık kurulu raporu ve fotokopisi.

    - Rıza belgesi (18 yaş altı vatandaşlar için geçerlidir)

    - Nüfus kayıt örneği veya evlenme ehliyet belgesi (Konsolosluk Şubesi’nde verilecektir)

    - Sağlık raporu

    - Altışar adet fotoğraf

    - Şahitlerin kimlik belgesi asılları ve iki adet fotokopisi.

    DOĞUM TESCİLİ

    Evlilikleri Türk makamları önünde tescil edilmiş olan çiftlerin evlilik içi doğan çocuklarının doğum tescil işlemleri posta yolu ile de yapılabilmektedir. Posta ile yapılacak başvurularda yukarıda yazılı belgelerin posta ile gönderilmesi, kimliklerin asılları yerine sadece fotokopilerinin konulması, doğum tescil dilekçesinin de doldurularak eklenmesi, zarf içinde 50 PLN ücretin eklenmesi ve zarf üzerine “DOĞUM TESCİL İŞLEMİ İÇİNDİR” ŞEKLİNDE NOT YAZILMASI GEREKMEKTEDİR.

    Doğum tescil dilekçesinde çocuğa ait “Din” hanesine herhangi bir din yazılmayarak boş bırakılması istenmesi durumunda, bu talebi içeren imzalı dilekçenin başvuru belgelerine eklenmesi gerekmektedir.

    Doğum tescili ile beraber çocuk için T.C. Kimlik kartı çıkarmak isterseniz konsolosluk şubemize şahsen (Türk vatandaşı olan anne veya baba) müracaat etmeniz gerekmektedir.

    Yeni doğmuş çocuğa aynı zamanda “pasaport” başvurusu yapılmak istenirse, anne ve babanın birlikte konsolosluk şubesine ve “muvafakatname” vermesi gerekmektedir. Pasaport için bir adet vesikalık fotoğrafa ihtiyaç duyulmaktadır. Doğum tescil işlemini için konsolosluk.gov.tr adresinden aynı gün içinüç ayrı randevu alınması gerekmektedir.

    Doğum tescili için gerekli belgeler:

    - Çocuğun doğumuna ilişkin olarak Belediyeden alınmış doğum belgesi aslı ve fotokopisi,

    - Anne ve babanın nüfus cüzdanlarının aslı ve ikişer adet fotokopileri.

    - 50 PLN Posta bedeli ücreti başvuru sırasında alınır.

    Posta ile Yapılacak Başvurular için Yazışma Adresi:

    Ambasada Turcji

    Dzial Konsularny

    Ul. Rakowiecka 19

    02-517 Warszawa

    PASAPORT BAŞVURULARI:

    Pasaport yenileme işleminin www.konsolosluk.gov.tr üzerinden randevu alınarak şahsen yapılması gerekmektedir.

    Pasaport harç bedelleri başvuru sırasında nakit olarak tahsil edilmektedir.

    Pasaport harç miktarları 2024 yılı için aşağıda belirtilmiştir:

    - 1 Yıl: 260 PLN

    - 2 Yıl: 320 PLN

    - 3 Yıl: 390 PLN

    - 5 ve 10 Yıl: 480 PLN

    Başvuru alındıktan sonra yeni pasaportun konsolosluk şubemize ulaşması yaklaşık 2-4 hafta sürmektedir. Yeni pasaportu teslim alana kadar mevcut pasaport kişide kalmaktadır. Yeni pasaport konsolosluk şubemize ulaştığında sistem tarafından başvuru sahibine bilgilendirme e-postası gönderilmektedir. Pasaport teslimatlarında randevuya gerek olmadan mesai saatleri içinde konsolosluk şubemize başvurulması yeterlidir.

    Gerekli belgeler:

    - T.C. Kimlik Kartı (veya nüfus cüzdanı)

    - Son altı ay içinde çekilmiş bir adet 5x6 cm ebatında biyometrik fotoğraf

    ÖNEMLİ NOTLAR:

    1. Belirtilen fiyatlar, harç ve defter bedeli dahil toplam ödenecek tutardır.

    2. Ad, Soyadı değişikliğinden veya kaybından dolayı pasaport başvurusunda, yeni pasaportun geçerlilik süresi eski pasaportun mevcut süresi kadar düzenlenir ve sadece defter bedeli olan 170 PLN tutarında harç ödenir.

    T.C. KİMLİK KARTI BAŞVURUSU:

    Gerekli belgeler:

    - Son altı ayda çekilmiş, bir adet 5x6 cm ebatında biyometrik fotoğraf

    - Mevcut nüfus cüzdanı veya Kimlik Kartı

    - Kaybından dolayı yeni T.C. Kimlik Kartı başvurusu yapmak isteyenler için pasaport veya sürücü belgesi

    - 70 PLN ücret

    NOTER İŞLEMLERİ:

    Gerekli belgeler:

    Noter işlemleri için www.konsolosluk.gov.tr üzerinden randevu alınması ve işlem için randevu gün ve saatinde Konsolosluk Şubesine şahsen başvurulması gerekmektedir.

    Noter işlemlerinde temel belge T.C. Kimlik Kartının aslı olmakla birlikte, vekaletname konusuna göre T.C. Kimlik Numarası ve kişinin fotoğrafını taşıyan pasaport veya sürücü belgesinin aslı da kullanılabilmektedir. Vekaletname düzenlenmesi için vekalet verilecek kişiye ait T.C. Kimlik Numarası ve kişi bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Düzenlenmesi öngörülen vekaletname türüne göre ek belgeler gerekli olabileceğinden işlem öncesi embassy.warsaw@mfa.gov.tr adresine e-posta gönderilerek bilgi alınması yararlı olacaktır.

    Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesinde yapılabilecek tasdik işlemleri aşağıdaki gibidir:

    - Metne şamil olmamak kaydıyla tercüme tasdik işlemi

    - Belgenin aslı ile birlikte beyan edilmesi halinde aslına uygunluğunun tasdik edilmesi,

    - Polonya Ticaret Odasının mührünün metne şamil olmamak kaydıyla tasdik edilmesi,

    Yukarıda belirtilen işlemlerin her biri için farklı harç ücreti tahsil edilmektedir.

    VATANDAŞLIK İŞLEMLERİ:

    Evlenme yoluyla Türk vatandaşlığına geçme başvurusu için gerekli bilgiler:

    Evlenme yoluyla Türk Vatandaşlığına geçme başvurusu, evrakların tasdik edilmesi, eşlerle yapılacak mülakat ve başvurunun sisteme kayıt ve onayı gibi yaklaşık 1,5 saati alacak bir işlem olması nedeniyle, www.konsolosluk.gov.tr adresi üzerinden aynı gün için en az beş ayrı randevu alınmasını zaruri kılmaktadır.

    Başvuru şartları:

    - Son üç yıldır bir Türk vatandaşıyla evli olması ve bu evliliğin devam ediyor olması,

    - Evliliğin Türkiye’de nüfus kütüklerine tescil edilmiş olması,

    - Mücbir sebepler dışında fiilen bir arada yaşanıyor olması,

    - Kamu düzeni, milli güvenlik ve genel ahlak açısından sakıncalı bir durum taşımamak şartları aranır.

    Randevu sırasında sunulması gereken belgeler:

    - Türk vatandaşı olan eşin T.C. Kimlik Kartı/nüfus cüzdanı aslı ve iki adet fotokopisi,

    - Evlenme Cüzdanının aslı ve iki adet fotokopisi, Evlilik Polonya’da yapılmış ise evlilik belgesinin aslı ve yeminli tercümana yaptırılmış tercümenin iki örneği,

    - Başvuru sahibinin uluslararası doğum belgesinin aslı ve yeminli tercümana yaptırılmış Türkçe tercümesinden iki örnek,

    - Başvuru sahibinin başka bir devlet vatandaşlığı varsa, vatandaşlık belgesinin (vatandaşlığa alınma belgesi, pasaportu, kimlik kartı gibi) yerel noter onaylı sureti ve yeminli tercümana yaptırılmış Türkçe tercümesinden iki örnek,

    - Başvuru sahibinin adli sicil belgesi ve yeminli tercümana yaptırılmış Türkçe tercümesinden iki örnek,

    - Başvuru sahibinin kimlik veya pasaportunun yeminli tercümana yaptırılmış Türkçe tercümesinden iki örnek,

    - Başvuru sahibinin son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve arkasına adı ve soyadı yazılmış sekiz adet renkli vesikalık fotoğrafı (Fotoğrafların hepsinin aynı olması gerekmektedir. Bilgisayarla çoğaltılan fotoğraflar kabul edilmemektedir.)

    - Türk vatandaşı olan eşin son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve arkasına adı ve soyadı yazılmış dört adet renkli vesikalık fotoğrafı, (Fotoğrafların hepsinin aynı olması gerekmektedir. Bilgisayarla çoğaltılan fotoğraflar kabul edilmemektedir.)

    - Yaklaşık 200 PLN Vatandaşlık hizmet bedeli ve 50 PLN Posta bedeli ücreti başvuru sırasında nakil olarak tahsil edilmektedir.

    Ayrıca tercüme edilmiş olan belgelerin noter tasdiki için yaklaşık 300 PLN tahsil edilmektedir.

    Bahsigeçen belgelere ek olarak aşağıdaki belgelerin sunulması, başvurunun İçişleri Bakanlığımızca kabulünde faydalı olmaktadır.

    - Eşlerin son üç yıldır birlikte yaşadıklarını ispata yarayacak ek belgeler (ikametgâh ilmühaberi, ortak ev kira sözleşmesi, ortak tapu, banka hesabı, birlikte ikamet edilen eve ait her türlü fatura),

    - Başvuru sahibini tanıyan iki Türk vatandaşından alınacak referans mektupları (Bu şahısların nüfus cüzdanlarının fotokopileri, açık ev adresleri ve telefon numaraları mektuplarla beraber getirilmelidir).

    Evlilik yoluyla Türk vatandaşlığına alınma başvurusu için talep edilen belgeler ve onaylı örneklerinin ibraz edilmesi, eşlerle yapılan mülakat ve başvurunun sistem üzerinden onaylanmasının müteakip, başvuru belgeleri, sürecin sonuçlandırılması teminen İçişleri Bakanlığımıza iletilmektedir.

    ÇALIŞMA/HİZMET BELGESİ TALEPLERİ:

    Gerekli belgeler:

    Polonya’da çalışılan çalışma sürelerini kapsayacak şekilde

    - Pasaport/pasaportlar ve işlem görmüş bütün sayfalarının fotokopisi,

    - T.C. Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı ve fotokopisi,

    - Polonya makamlarından alınmış olunan çalışma izinleri ve fotokopisi, çalışma izni olmayan vatandaşların çalışma iznine ihtiyaçlarının olmadığını kanıtlayan belgeleri (Polonya vatandaşı ile evli olmak, Polonya vatandaşı olmak, Polonya’da süresiz oturum sahibi olmak, Polonya’da lisansüstü eğitim görmek ya da mezun olmak vs.),

    - Çalışılmış şirket/şirketlerle yapılan iş sözleşmeleri ve fotokopisi,

    - Oturum izin kartları (ya da oturum izni kararları) ve fotokopisi, ya da vize,

    - Polonya sigorta kurumu olan ZUS’tan sigorta primlerinin ödendiğine dair belge. (Belge ZUS Kurumundan alınmalı, ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır),

    Çalışma/Hizmet Belgesi işlemleri için yaklaşık 200 PLN işlem bedeli tahsil edilmektedir.

    BÜYÜKELÇİLİĞİMİZ YEMİNLİ TERCÜMANLAR LİSTESİ VE ULAŞILABİLECEK TELEFON NUMARALARI:

    Varşova

    Agnieszka Ayşen Kaim ;606 204 107

    Agnieszka Zastawna ; 602 233 655

    Anna A. Sulimowicz ;601 316 545

    Aydın Aydın ;601 427 545

    Cezaryna Mostowska ;501 572 587

    Dariusz Cichocki ;601 208 595

    Ewelina Jurek ;604 830 052

    H. İbrahim Şahin;503 864 107; 22 629 16 50

    Lech Faszcza ;512 304 056

    Murat Hark ;602 487 848

    Renata Kisielnicka;602 302 956

    Yakup Can Doğru ;796 344 036

    Krakow

    Grażyna Jurendt-Paruk ;607 567 818 ; 12 415 49 85

    Katowice

    Ewa Kostrzewska ;504 410 063; 32 209 92 53

    Przemyśl

    Antoni Sarkady ;784 264 241

    Atatürk

    Pazartesi - Cuma

    09.00 - 12.30 / 13.30 - 17.00

    Konsolosluk Şubesi Çalışma Saatleri : Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri 09:00 – 12:00 ve 14:00 - 15.30; Çarşamba ve Cuma günleri 09:00 – 12:00 (sadece randevuyla yapılan başvurular kabul edilmektedir) Telefonla bilgi alma saatleri : 14:00 – 16:00, Telefon:+48 22 854 61 11

    5.04.2021 5.04.2021 Easter Monday
    2.05.2022 2.05.2022 Ramazan Bayramı
    9.07.2022 9.07.2022 Kurban Bayramı
    1.01.2023 1.01.2023 Yeni yıl
    6.01.2023 6.01.2023 Twelfth Day (Epiphany)
    9.04.2023 10.04.2023 Easter
    1.05.2023 1.05.2023 İşçi Bayramı
    3.05.2023 3.05.2023 Anayasa Günü
    8.06.2023 8.06.2023 Corpus Christi
    28.06.2023 28.06.2023 Kurban Bayramı Birinci Günü
    15.08.2023 15.08.2023 Assumption of the Blessed Virgin Mary
    29.10.2023 29.10.2023 Cumhuriyet Bayramı
    1.11.2023 1.11.2023 Azizler Günü
    11.11.2023 11.11.2023 Bağımsızlık Günü
    25.12.2023 26.12.2023 Noel
    26.12.2023 26.12.2023 Noelin 2. Günü
    1.01.2024 1.01.2024 Yılbaşı
    6.01.2024 6.01.2024 Epifany
    31.03.2024 31.01.2024 Paskalya
    1.04.2024 1.04.2024 Paskalya Bayramının 2. Günü
    10.04.2024 10.04.2024 Ramazan Bayramı
    1.05.2024 1.05.2024 İşçi Bayramı
    3.05.2024 3.05.2024 Anayasa Günü
    30.05.2024 30.05.2024 Dini Yortu
    16.06.2024 16.06.2024 Kurban Bayramı
    15.08.2024 15.08.2024 Polonya Ordusu Günü
    29.10.2024 29.10.2024 Cumhuriyet Bayramı
    1.11.2024 1.11.2024 Azizler Günü
    11.11.2024 11.11.2024 Polonya Milli Günü
    25.12.2024 25.12.2024 Noel
    26.12.2024 26.12.2024 Noel'in İkinci Günü